KAŞ EKİMİNDE AMAÇ

hem etik hem estetik...
1.KAŞ ŞEKLİ DEĞİŞTİRME EKİMİ; Kaş yapısının yorgun, bezgin, yıpranmış ifadesi verdiği vakalarda yeni bir görünüm elde etme isteği ile yapılan ekimlerdir.

2.KAŞ KALINLAŞTIRMA EKİMİ; Doğuştan ince kaş, dökülme sonrası, yaşlanma veya yanlış kaş alımına bağlı rahatsız edecek düzeyde incelmiş kaş ekimle istenilen ölçüde kalınlaştırılabilir. Kişinin yüz ve göz yapısı kalın kaşa uygun olduğu gibi bazen de kalın kaş modası dolayısıyla kaş kalınlaştırma talebi doğabilmektedir. Kaş kalınlaştırma da ekilecek kaş, kaşın üst sınırından yapılacak olursa hem kaş kalınlaştırılmış olur hem de kaşlar bir miktar yukarı taşınacağından daha dinamik bir görüntü sağlanmış olacaktır. Kaşların fazla kalınlaştırıldığı durumlarda kaşlar cımbızla çekilmek suretiyle istenilen şekil verilebilir.

3.DÖKÜLEN ALANA KAŞ EKİMİ; Kaş dökülmesi seyrek görülen ancak ciddi kozmetik sorun yaratan bir durumdur. Yaygın olmadığından saç dökülmesinden çok yadırganan bir durumdur. İleri yaşlarda bütün kılların azalması gibi kaşlarda seyrekleşme sık görülse de görselliğin önemini yitirmesi sebebiyle kişi genellikle çok ilgilenmemektedir ama gençler de ciddi stres yapmaktadır. Bayanların kalıcı makyaj ya da kalemle geçici çözümler üretmelerine karşın erkeklerde daha ciddi bir sorun olarak kendini göstermektedir. Yapılması gereken bu alanlara kaş ekimi yapmaktır.

4.KALICI MAKYAJ KAPATMA; Memnun olunmayan kalıcı makyajlardan kurtulmak veya kalıcı makyajdan kurtulmağa çalışırken meydana gelen doku hasarlarını kapatmak için kaş ekimi yapılmaktadır. Ayrıca kaş ekiminin toplum nezdinde kabul edilir olması dolayısıyla kalıcı makyaj ve diğer yöntemlerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenler de kaş ektirmektedirler.

5.SKAR ÜZERİNE KAŞ EKİMİ; Kaşta ki travma izi son derece rahatsız edicidir. Küçük bir iz dahi olsa yüz bölgesinde en dikkat çekici nokta olmaktadır. Kalıcı makyaj veya kalemle kapatılsa da en sağlıklı ve kalıcı yöntem kaş ekimidir. Yara, yanık, ameliyat ve dikiş izlerine yapılan ekimle tama yakın kamuflaj sağlanabilir. Bu tür kaş kayıplarında çevre kaş yoğunluğu kadar kaş ekimi yapılarak skar izleri görünmez hale getirilebilir.

6.KAŞ SIKLAŞTIRMA; Kaşlar genetik yapı, hastalıklar, yaşlanma, yanlış alma yada bazı hastalıklar nedeniyle zamanla seyrelme gösterebilir. Seyrek kaşın arasına ekim yapılarak sıklaştırma yapılabilir. Kaş seyrekliği durumlarında kişiler çoğunlukla jiletle kazıma, sarımsak sürme, badem yağı v.s. gibi çareler aramakta, zaman zaman da kalem ve kalıcı makyaj ile çözüm üretilmeğe çalışılmaktadır. Ancak tüm bu yöntemler hızla yerini kaş ekimine bırakmaktadırlar. Kaş seyrekliğinde en doğru ve kalıcı tedavi şekli kaş ekimidir.